Життя з Богом — це свобода від зла

Намагаючись визначити причини життєвих успіхів або невдач, люди часто запитують: “А чи не залежить це від якоїсь містичної сили, яка може нести добро або зло? Чи не є щастя або біда наслідком благословення чи прокляття, прояву чиєїсь доброї чи злої волі? Якщо справді так, то як захистити себе від зла або як отримати ту силу добра, що допоможе досягти в житті благополуччя?”. Відповідаючи на ці запитання, людина керується власним світоглядом та особистим моральним вибором. Одна відповідь буде у християнина, друга — у язичника чи окультиста, третя — у атеїста…

Наприклад, атеїст скаже, що все залежить тільки від морального стану людини, можливо — від того, що енергія, зрештою, матеріальна і може впливати навіть на фізичний стан людини. Але поки що наука мало про це знає.
Язичник і окультист у всіх подробицях розкажуть про боротьбу між духами добра і зла, а також, як за допомогою певних заклинань і дій можна підкорити собі ці сили. При цьому також будуть викладені й певні моральні вимоги.
Колись мені самому довелося пройти через подібні уявлення про життя. Як наслідок — я став глибоко забобонною людиною, відчуваючи величезну залежність від безлічі умовностей, яких потрібно було конче дотримуватися. Виникало таке відчуття, ніби я зв’язаний по руках і ногах і тому мало що можу змінити у своєму житті. Але Божою милістю я прийшов у Церкву й пережив радість свободи.
Християнське вчення пояснило мені, що причиною людських бід є зло, гріх, що вразив людську природу ще від часів наших праотців, а джерелом зла є диявол. Власне гріх і став прокляттям для всього людства. І щоб позбавитися його, ми повинні вірити у Христа, Який визволив нас від пут цього прокляття, і жити згідно з нашою вірою. Тоді жодні пристріти, жодні заклинання, жодне сприятливе чи несприятливе розташування зірок, жодне ворожіння на картах, жодні родові прокляття не матимуть над нами ніякої сили. Бо якщо ми з Богом, то хто проти нас? Життя з Богом — це отримання свободи від зла. Це радість нашої співтворчості з Богом у провадженні духовного життя у мирі й добрі. Це радість від отримання небесного благословення для вічного життя і заповіданого вічного блаженства.

Ігумен Лонгин (Чернуха)

Поделиться в соц. сетях

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.