ПРО СВЯТКУВАННЯ ВЕЛИКОДНЯ

Руслана Писанка, актриса, телеведуча:
— Пасха — найбільше і найсвітліше свято… Саме святкування Воскресіння Христового в моєму житті ніколи не було вигадливим, гламурним. Як і більшість православних жінок, напередодні Великодня печу паски, фарбую яйця. З ранку всією сім’єю йдемо до храму, на почуте від батюшок «Христос Воскрес!» відповідаємо, як годиться: «Воістину Воскрес!» Потім розговляємося. Засмучує, правда, що продовжити свято згідно з традицією заважає дуже щільний графік роботи. Трапляється що доводиться працювати навіть на Великдень… Але завантаженість ніколи не завадить мені зателефонувати улюбленій хрещениці, щоб привітати її зі святом.

Ольга Сумська, актриса, телеведуча:
— Наша сім’я готується до святкування Пасхи: ми дотримуємося Великого посту, сповідаємося, причащаємося. Цього року вперше вирішила постувати старша дочка — Антоніна, порадувавши нас з чоловіком цим своїм рішенням.
Настільки ж відповідально ставимося і до генерального прибирання будинку — напередодні свята робота кипить. Чоловік пече паски за особливим рецептом, а молодша дочка Ганнуся (їй уже дев’ять рочків) натхненно розмальовує писанки: акуратно звільнює шкаралупу від білка, прикріплює кольорову стрічку до її основи і малює тонкі візерунки. Робити це вона навчилася, відвідуючи спеціальний гурток. Після всеношної служби доброю і дуже радісною для нас традицією стало чаювання у келії намісника Києво-Печерської Лаври владики Павла — близького друга нашої сім’ї.

Катерина Серебрянська, абсолютна олімпійська чемпіонка, експерт здорового способу життя, телеведуча:
— Зазвичай ми не дотримуємося класичних традицій (коли вся родина збирається за одним великим столом, жінки цілісіньку ніч печуть паски, ріжуть салати, а з ранку всі починають розговлятися після тривалого посту). Я обов’язково роблю крашанки, а син допомагає — це спільний творчий процес. Паску (дуже смачну й незвичну) замовляю у своїх кухарів. Великоднього ранку ми всією сім’єю йдемо до храму, щоб посвятити «кошик». Потім — сімейна трапеза, але без надмірностей. Застіль ми не влаштовуємо. Стандарт­ний святковий стіл: м’ясо, холодець, ковбаси, майонезні салати, борошняні вироби — усе те, від чого організм відвик. Тож я закликаю усіх поберегтися і знати міру. Пасха для мене — це можливість побути з близькими і рідними людьми, погуляти з сином і батьком у парку і сказати просто незнайомим людям: «Христос воскрес!».

Підготувала Олександра Швець

Поделиться в соц. сетях

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.